Elzan Bibić (Starsport)
Elzan Bibić (Starsport)

Elzan Bibić nije prošao dalje na 3000 metara: Nije bio moj dan, neću trčati ni na 1500 m

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 14:35

"Ovog puta moram da se zadovoljim sa šestim mestom u grupi", rekao je posle trke srpski atletičar

Verovao je Elzan Bibić da može mnogo toga da pokaže na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Bio je veliki optimista, razmišljao je i o odličju, ali za tako nešto će morati da sačeka neka buduća takmičenja.

Da je bio smeštan u neku drugu grupu, sad bi možda proslavljao prolazak dalje. Neke kockice mu se ipak nisu poklopile.

Izabrane vesti

On je bio šesti na 3000 metara u drugoj grupi - 7:52,78, a u trećoj sva četiri prvoplasirana takmičara koja su prošla u finale imala su slabije vreme od njegovog.

"Ovo je moje prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, nadao sam se da ću proći prvu rundu, ali danas nije bio moj dan. Nadam se da ću na narednom svetskom prvenstvu biti bolji", rekao je novinarima Elzan Bibić, koji je obezbedio normu u dve discipline, ali je od druge odustao. "Neću trčati na 1500 metara na ovom takmičenju".

Bibić je na početku uspešno čuvao drugu poziciju, ali u nastavku nije uspeo da je zadrži. Polako je padao i udaljavao se od zacrtanog cilja.

"Bilo je mnogo guranja, ovoliko sam mogao danas. Menjao se ritam više puta, nešto sam uspeo da ispratim, nešto nisam. Na kraju šesta pozicija...".

I pored toga što je prerano završio takmičenje, ovo iskustvo neće želeti nikad da zaboravi.

"Bilo je divno pred domaćom publikom, mnogo mojih ljudi na tribinama. Postojala je pozitivna treba, ali nažalost nisma uspeo da je iskoristim. Moram da se zadovoljim sa ovakvim rezultatom sada", podvukao je Bibić.


tagovi

Elzan BibićSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara